Reiniging en Onderhoud van Mechanische Ventilatie

Onderhoud voor optimale luchtkwaliteit

Voor optimale prestaties en een gezond binnenklimaat is regelmatig onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem essentieel. Wij adviseren om uw systeem minimaal elke vier jaar professioneel te laten reinigen. Indien uw ventilatiebox verouderd is en overmatig lawaai maakt, kan het tijd zijn voor een vervanging. Onze specialisten adviseren u graag over een nieuwe, efficiënte ventilatiebox die zorgt voor stille en effectieve luchtcirculatie.

Contact opnemen

Neem direct contact op met Warmtediensten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar, voor spoed bel via 06 – 82851384 en voor vragen en advies 023 – 2026344. Of vul een formulier in via de onderstaande button

onderhoud met persoon

Gezond leefklimaat in huis

Na verloop van tijd kan de ophoping van stof in de mechanische ventilatiebox of WTW-unit leiden tot verschillende problemen:

 • Het stof kan wrijving in de motor veroorzaken, wat resulteert in meer geluid;
 • Door de stofophoping kan de motor oververhit raken;
 • De ventilator kan door stofophoping verstopt raken, wat de afzuigcapaciteit vermindert of zelfs volledig stopt;
 • Het stof kan de motor extra belasten, wat leidt tot een hoger stroomverbruik;
 • De motor kan uit balans raken door de ongelijke verdeling van stof.
mechanische ventilatie

Onderhoud aan uw Mechanische Ventilatiebox

Het regelmatig onderhouden van uw mechanische ventilatiebox is essentieel voor de duurzaamheid en effectiviteit van het systeem. Bij Warmte Diensten begrijpen we het belang van preventief onderhoud om uw ventilatiesysteem optimaal te laten functioneren. Door het systeem te onderhouden, voorkomt u niet alleen problemen zoals oververhitting en lawaai, maar zorgt u ook voor een constante en efficiënte luchtcirculatie in uw woning.

Wij adviseren om minimaal eens in de vier jaar een professionele onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, waarbij onze gecertificeerde monteurs het volgende zullen verzorgen:

 • Reiniging van de ventilator en andere interne componenten om stofophoping te verwijderen.
 • Inspectie en, indien nodig, vervanging van versleten onderdelen om de levensduur van uw apparaat te verlengen.
 • Afstelling van het systeem om maximale efficiëntie te waarborgen.

Door het laten uitvoeren van onderhoud door Warmte Diensten kiest u voor zekerheid en comfort in uw eigen huis. Neem contact met ons op om een afspraak te plannen en geniet van een gezonde en frisse leefomgeving.

Installatie van een Nieuwe Mechanische Ventilatiebox

Een Nieuwe Start met Efficiënte Ventilatie

De installatie van een nieuwe mechanische ventilatiebox is een belangrijke stap naar een gezonder en comfortabeler thuis. Bij Warmte Diensten zijn we gespecialiseerd in het vakkundig installeren van de nieuwste ventilatiesystemen die niet alleen energiezuinig zijn, maar ook de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk verbeteren.

Onze service omvat:

 • Een grondige evaluatie van uw huidige ventilatiebehoeften om de meest geschikte ventilatiebox voor uw situatie te identificeren.
 • Professionele installatie door gecertificeerde monteurs die zorgen voor een naadloze integratie van het systeem in uw woning.
 • Uitgebreide uitleg over het gebruik en onderhoud van uw nieuwe systeem, zodat u optimaal kunt profiteren van uw investering.
 • Of u nu een verouderd systeem vervangt of voor het eerst een mechanische ventilatiebox installeert, bij Warmte Diensten zorgen we ervoor dat het hele proces soepel en stressvrij verloopt. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een installatieafspraak te maken. Uw comfort en gezondheid zijn onze prioriteit.

Voordelen van Warmte Diensten 

 • Vakkundige Installatie: Onze ervaren monteurs zorgen voor een veilige en betrouwbare installatie van uw mechanische ventilatiebox.
 • Efficiëntie en Snelheid: Wij werken snel en efficiënt, waardoor uw huis snel voorzien is van een verbeterde luchtkwaliteit.
 • Flexibele Service: Wij bieden flexibele installatiemogelijkheden om aan uw specifieke behoeften te voldoen en verzekeren snelle service.
 • Deskundige Uitleg: Na installatie bieden wij een uitgebreide uitleg over de werking en het onderhoud van uw nieuwe ventilatiebox.
 • Hoogwaardige Materialen: We gebruiken alleen hoogwaardige materialen en merken om de kwaliteit van onze installaties te garanderen.
 • Onderhoudscontracten: Mogelijkheid tot het afsluiten van een service- en onderhoudscontract voor periodiek onderhoud en reparaties aan uw systeem.
 • Transparante Prijzen: Onze prijzen zijn eerlijk en transparant, zonder verborgen kosten of verrassingen achteraf.
 • Persoonlijke Ondersteuning: Bij Warmte Diensten staan we altijd klaar met professioneel advies en oplossingen op maat.
 • Snelle Reactie bij Storingen: Bij eventuele storingen zijn wij snel ter plaatse om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat uw ventilatiesysteem optimaal blijft werken.

Contact opnemen met Warmtediensten

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor cv onderhoud of het oplossen van een storing? Neem dan contact op met Warmtediensten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via 06 – 82851384 en 023 – 2026344. U bereikt ons per mail op info@warmtediensten.nl. We zijn altijd snel ter plaatse om u te helpen!